Ansatz Der Maschine – Tattooed Body Blues

Ansatz Der Maschine – Tattooed Body BluesAnsatz Der Maschine is het werk van de Belg Mathijs Bertel. Voorheen werkte hij naar eigen zeggen vooral indietronica uit. Nu introduceert hij een breed pallet van echte instrumenten zoals strijkers, blazers, gitaren en een duimpiano. Alsof Tori Amos, Björk, Lykke Li, Lamb en Portishead in de blender zijn gegooid. Bertel nodigde maar liefst vijf zangeressen uit om zijn dromerige ambientpop te voorzien van de meest uiteenlopende vocalen: Bloem de Ligny die wij nog kennen van de Haarlemse Hema maar thans in Engeland woont, Nathalie Delcroix van Laïs, Inne Eysermans van Amatorski, Renée Sys en Sophia Ammann van Little Dots. Bertel ziet zichzelf als een muzikaal regisseur. In zijn verzameling sequenties heeft hij ruimte genoeg gehad om verschillende soorten melancholie en positieve weemoed te beschrijven. Als zijn opzet daadwerkelijk is geweest om een soundtrack te schrijven die past bij het leven dat aan je voorbij trekt in de auto of trein, dan is Bertel geslaagd. Zijn droompop bevat niet meer pretenties dan strikt nodig. En da’s dan eigenlijk best sympathiek te noemen.

mij=NEWS

File: Ansatz Der Maschine – Tattooed Body Blues
File Under: Belgische ambient droompop met verschillende vocalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven