No Man’s Valley – Time Travel

No Man’s Valley – Time TravelHoewel No Man’s Valley uit America, Limburg afkomstig is, wanen we ons bij het openingsnummer “Oh the Man Who Would Be King, Where Did it Go Wrong” in Alabama, America. De sterke samenzang klinkt als het trieste geluid van de mannen in de chaingang, werkend in de berm. Ze zingen en zuchten terwijl de koperen ploert hen genadeloos geselt. Een mooie binnenkomer en met hun bezwerende rock weet dit vijftal gelijk indruk te maken. Het donkerzwarte, haast bezeten sfeertje van een Nick Cave of van bands als Woven Hand en The Gun Club mixen ze met seventies-orgels en sterke melodieën. Soms neemt No Man’s Valley gas terug om dan genadeloos weer terug te slaan met rockende gitaren. Het mooiste voorbeeld hiervan is denk ik wel “Love or Axe Murder” waarin slim en creatief wordt gespeeld met dynamiek en opbouw. Ook de live-favoriet “The Wolves Are Coming” is een hoogtepunt. Juist met dit nummer wisten de Limburgse musici recent nog de eigenwijze en eenkennige Stranglers-fans binnen een minuut voor zich te winnen. De indringende stem van Jasper Hesselink past uitstekend bij de eigenzinnige rock van zijn mede-muzikanten. Een heel overtuigende plaat die, als ik me niet vergis, slechts een voorbode is van nog veel meer moois.

mij=Nasoni Records

File: No Man’s Valley – Time Travel
File Under: I’ve seen the Future

File Social: [Facebook]

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top