DIIV – Is The Is Are

DIIV – Is The Is AreHet kan me niet schelen wat Zachary Cole Smith allemaal roept in de pers. Of wat voor een categorische blowaap de man is. Zolang hij met zijn DIIV een perfecte Cure-plaat maakt met dromerige en zoetgevooisde vocalen in plaats van de getergde Robert Smith, heeft hij mijn zegen. Begon Zachary een paar jaar geleden nog met zijn eigen versie van The Cure’s Disintegration, nu grijpt hij terug naar het werk van Seven Seconds. En slim als hij is heeft hij er ook maar wat vleugjes War On Drugs ingestopt. De Amerikaanse Zachary Cole Smith heeft americana weten te koppelen aan typische Britse indiewave. Geniet dus gewoon even van het beste van twee werelden, verpakt op één plaat en trap vooral niet in de loze beloftes dat er binnenkort een dubbelaar in de winkel ligt of dat Smith gaat samenwerken met tal van grootheden van weleer. Geniet gewoon even van Is The Is Are en laat de lome, droompop voor een keer zijn werk doen. Dan bekijken we volgend jaar wel ergens wat DIIV op stapel heeft staan. Als ik ergens mijn geld op moet inzetten, dan ga ik voor de song “Blue Boredom” met de vocalen van Sky Ferreira. Die song zet de toon voor geniale Kim Gordon-vocalen op licht bezwerende Sonic Youth-deuntjes. Een perfect geluid waar oud en nieuw, alternatief en pop, indie en experiment samenkomen.

mij=Captured Tracks

File: DIIV – Is The Is Are
File Under: Het beste van twee werelden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top