Dan San – Shelter

Dan San – ShelterVoorganger Domino stamt uit 2012. Het heeft dus wel even geduurd voordat de Luikse band Dan San met een opvolger kwam. Shelter heeft deze release als titel meegekregen. Het huisje op de hoes geeft prima de sfeer weer. In het huis schijnt het licht: het is het veilige baken in de donkere dreigende omgeving. Binnen heeft men elkaar gevonden en dat is wat Dan San brengt: intieme liedjes die gehoord moeten worden in een geconcentreerde setting. Noem het indie, noem het folk, noem het americana, of wat dan ook. Dan San maakt vooral liedjes die je raken. Aan het stuur van de productie stond Yann Arnaud (o.a. bekend van Air). Je hoort dat op het eerste oor simpele liedjes een extra laag hebben gekregen. Opener “Red Line” lijkt een simpel walsje, gespeeld op een keyboard, maar als je alleen al naar het ritme luistert dan weet je dat dit niet zo is. “America” is een tranentrekker van het eerst uur en kent, behalve schoonheid, details die het extra interessant maken. Dan San zou liefhebbers van I Am Oak, maar ook Balthazar, Black Atlantic of Fleet Foxes moeten kunnen boeien. De invloeden zijn dus best breed te noemen. Knap is het dat het zestal muzikanten nergens de fout in gaat om altijd overal gehoord te willen worden. Juist door af en toe basic te gaan komt het geluid op andere momenten tot kracht. Shelter is al even uit, maar ik hoop dat ze hiermee toch nog even uit de vergetelheid worden gehaald. Check in ieder geval “Dream”, wat mij betreft het prijsnummer van deze plaat.

mij=PIAS

File: Dan San – Shelter
File Under: Geborgenheid
File Social: [Twitter] [Facebook] [Instagram]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top