Dinosaur Jr. – Give a Glimpse of What Yer Not

dinosaur-jr-give-a-glimpseIk zal vast niet de enige zijn die de neiging heeft om, bij het voor het eerst beluisteren van een nieuwe plaat van Dinosaur Jr., op zoek te gaan naar de nummers die Lou Barlow mocht bijdragen. Op Give a Glimpse of What Yer Not zijn dat “Love Is…” en het afsluitende “Left/Right”. Twee tracks die naadloos in het oeuvre van Barlow passen, ook in zijn solowerk. Het tempo gaat ietsje omlaag, de melodie huppelt wat meer (net als het baswerk) en Lou Barlow zingt melancholischer dan J. Mascis. Inmiddels is Dinosaur Jr. sinds de reünie van 2005 langer bij elkaar dan de eerdere bezetting (inclusief de originele bezetting met J. Mascis, Murph en Lou Barlow) en hebben ze vier aardige tot goede platen gemaakt. Een klassieker als in hun eerste bezetting (die dus dezelfde is als de huidige) heeft het nog niet opgeleverd. Het geheel ruikt hier soms iets teveel naar hardrock, maar die vervelende synthesizer die op hun vorige plaat I Bet On Sky soms opdook is verdwenen. Hoogtepunten? Opener Goin’ Down, single Tiny en I Told Everyone. Toch weer vintage Dinosaur Jr.

mij=JagJaguwar

File: Dinosaur Jr. – Give a Glimpse of What Yer Not
File Under: Dino’s sterven niet meer uit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven