Ruben Hoeke Band – Sonic Revolver

ruben_hoeke_band-sonic_revolverIn 1971 stond “That’s The Boogie” in de tipparade. Het nummer werd gespeeld door The Rob Hoeke Rhythm & Blues Group. Op Sonic Revolver, het vierde album van de Ruben Hoeke Band, is dit de opener. Rob Hoeke is inderdaad de vader van de gitarist Ruben Hoeke. Daarnaast speelt in de Ruben Hoeke Band drummer Eric Hoeke en ja, dat is zoon nummer twee. Eigenlijk had ik niet willen beginnen over hun vader, maar ze vragen erom. Muzikaal is er echter een wereld van verschil tussen vaders boogiewoogie en de rock van Ruben Hoeke Band. Want rocken dat kunnen ze. Naast Eric Hoeke is Lucas Pruim nieuw in de band, en hij heeft een echte rockstem. Daarnaast toch nog even Paul Branson op bas noemen. Hij heeft de meest bescheiden rol, want de gitaren scheuren, de vette drumpartijen zijn voorin de mix gezet en de zang heeft ook een grote rol. De productie is helder, zodat de muzikanten kunnen laten horen wat ze in huis hebben. Behalve de eerder genoemde cover zijn de andere twaalf nummers eigen werk: waar Ruben Hoeke de muziek schreef, zorgde Lucas Pruim voor de teksten.. In meer dan vijftig minuten is het vanaf de eerste seconde seventies rock dat op je afgevuurd wordt met referenties als Deep Purple en Free. Niets mis mee. Na de uptempo opener gaat het wat rustiger verder in “Pet The Fat Cat”, hetgeen voortgezet wordt in “A Naked Phrase”, maar in de vierde track gaat het weer stevig los in het AC/DC-achtige “Cyanide Fire”. Prijsnummer is wat mij betreft “Fresh From The Mother” waar de zaal toch wel plat mee gespeeld moet kunnen worden. Tot nu toe is alles prima in balans en dan gaat het in de negende track “Selling To Sell” mis met een mislukte poging tot rappen. Het haalt me uit het albumgevoel. Hierna wordt er nog wel gerockt, maar “Live Today” had wat spannender en heftiger gekund. Sonic Revolver is zo’n plaat die met een paar nummers minder maximaal had gescoord in het genre. Er blijft echter genoeg over om lekker op te rocken, maar ja wat wil je ook met zulke muzikanten.

mij=Butler Records

File: Ruben Hoeke Band – Sonic Revolver
File Under: Seventies rock
File Social: [Twitter] [Facebook]

https://www.youtube.com/watch?v=iobwyLZEYHQ

Een reactie

  1. Pingback: Ruben Hoeke Band – File Under: New Music

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven