iET – Clarity

iet-clarityiET is het alias van de 38-jarige Rotterdamse singer-songwriter en multi-instrumentalist Lisa van Viegen. ‘Intense Emotional Thrill’ is waar iET voor staat. Ik heb openingsnummer “Clarity” van iETs tweede gelijknamige cd nog maar half gehoord en weet al dat dit alias perfect gekozen is. Het liedje meandert heel mooi naar een climax toe maar wat meteen opvalt is de indringend mooie stem van iET. Zo’n stem die je dwingt tot luisteren, die mooi klinkt in laag én hoog en een heel fijn ruisje heeft. Clarity is iETS tweede volwaardige album na So Unreal uit 2014 en daaraan voorafgaand de The Kitchen Recording Series I en II, letterlijk opgenomen in haar keuken. Voor deze cd componeerde ze alle twaalf liedjes op instrumenten die afkomstig zijn uit haar familie, zoals een lapsteel gitaar en een contrabas. Dit is niet zomaar gedaan, het hele album gaat over de zoektocht naar jezelf. En tijdens die zoektocht is familie uiteraard een onmisbare schakel. iET doet dit in twaalf indringende liedjes waarin ze je hele intieme inkijkjes geeft in haar ziel. In “Light And Dark” krijgt ze hulp van Pete Philly en in “Love Is Love” van Pink Oculus. Zij geven de liedjes net wat extra’s aan ritme en kleur mee zonder te veel op de voorgrond te treden. De songs van Clarity zijn in samenwerking met choreografen David Bellota en Conny Janssen bewerkt tot een dansvoorstelling die begin september een aantal keren is gedanst in Rotterdam. Ik heb de voorstelling niet gezien maar de songs zijn volgens mij prachtig visueel vorm te geven. Clarity is een album dat zich niet na een keer beluisteren laat doorgronden maar zich bij elke beluistering meer prijsgeeft en onder je huid gaat zitten. Zo ben je niet alleen getuige van iETS innerlijke zoektocht maar zet het je zelf ook aan het denken over je eigen besognes. Knap.

mij=Eigen Beheer

File: iET – Clarity
File Under: Intens
File Facebook: [iET op Facebook]
File Twitter: [Tweets van iET]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top