The Kilkennys – The Colour of Freedom

the_kilkennys-the_colour_of_freedomZoals The Dubliners uit Dublin komen, zo komen The Kilkennys uit Kilkenny. Kilkenny ligt zuidelijk van Dublin, maar dan meer landinwaarts. Ondanks mijn diverse Ierlandreizen heb ik deze plaats nooit aangedaan, maar er is ongetwijfeld natuurschoon in de omgeving te vinden, de plaats kent wat oude (vervallen) monumenten – maar stelt verder niet veel voor – en er zijn pubs. Ierland zonder pubs zou geen Ierland zijn. In die pubs wordt gemusiceerd, voor toeristen, maar veelal ook omdat het bij de cultuur van het land hoort. En dat brengt af en toe een band aan het licht die het buiten de landsgrenzen probeert. En dat zijn in dit het geval The Kilkennys. Het viertal speelt typische Ierse muziek, gebruik makend van de instrumenten die hier dan bij horen, zoals de whisttle en de banjo. Veel deuntjes en ook enkele nummers, zoals “Rocky Road To Dublin”en “Spanish Lady” ken ik wel, het zijn bewerkingen van traditionals. Prima dat songs zo de tijd overleven. Het resultaat is ook prima genietbaar, kent een wat cleane sound en er wordt voor de poppy kant van de Ierse folk gekozen. Rauwe randjes zitten er niet aan, er is weinig vernieuwends te noemen en er is ook weinig dat ze laat opvallen naast hun voorbeelden. Toch is The Colour of Freedom best oké te noemen. Eind dit jaar komen ze naar ons land voor een uitgebreide tournee. U kunt natuurlijk beter een ticket naar Ierland kopen, maar als alternatief lijkt me een avondje The Kilkennys best een topavond.

mij=Marista

File: The Kilkennys – The Colour of Freedom
File Under: Ierland komt naar u toe

File Social: [Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven