Kanipchen-Fit – Unfit For These Times Forever

kanipchen-fitEmpee Holwerda zou je nog kunnen kennen van de post-rockband Solbakken. Maar bij het beluisteren van Unfit For These Times Forever, de tweede CD van zijn band Kanipchen-Fit, moest ik vooral aan zijn eerste band denken, het Friese LUL (jawel, Lui Uit Leeuwarden). Korte, stuiterende new wave-miniatuurtjes speelden ze, meestal ergens rond de twee minuten klokkend en overheerst door heftig gitaarlawaai. Mocht je hun album Inside Little Oral Annie ergens tegenkomen: kopen! Tot die tijd kun je ook naar de tweede release van Kanipchen-Fit luisteren, de band van Holwerda en de New Yorkse zangeres Gloria Williams. Voor hun debuut gebruikten ze nog een drumcomputer, tegenwoordig doet Frank Sloos (ex-Treble Spankers) mee. Het noemen van LUL deed ik niet voor niets: de songs van Kanipchen-Fit hebben dezelfde voedingsbodem. De typische krassende gitaarlicks, de weerspannige ritmes en de afwisseling van gezongen en geschreeuwde teksten horen we hier – op een andere manier, maar toch – terug. Spannende postpunkliedjes, heet dat dan. Geen wonder dat ze op het label van Zea- en The Ex-voorman Arnold de Boer zitten. In krap een half uurtje jagen ze er zeven liedjes doorheen en dat hadden er wel meer mogen zijn. Maar extra bonuspunten krijgen ze voor het hoesje: bij het openslaan ontvouwt zich een pop-up-miniatuurtje van New York.

mij=Makkum Records

File: Kanipchen-Fit – Unfit For These Times Forever
File Under: Van Leeuwarden via New York naar Amsterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven