Luke Winslow King – I’m Glad Trouble Don’t Last Always

luke-winslow-king-im-glad-trouble-dont-last-alwaysVorig jaar zag het er allemaal nog zo rooskleurig uit. Luke Winslow King uit New Orleans maakte Everlasting Arms, een mooie americanaplaat waarop zijn muzikale en levenspartner Esther Rose een grote rol had. Nu zijn we een jaar verder en is het uit met Rose. Ze bedroog hem met een man uit de buurt en hij was zowat de laatste die het ontdekte. En dat is Luke Winslow King niet in de koude kleren gaan zitten. Je kunt gerust stellen dat hij een gebroken hart heeft. Van alle americana-smaken is de blues dan ook logischerwijs het meest prominent aanwezig op I’m Glad Trouble Don’t Last Always. “Change Your Mind”, “Heartsick Blues” en “Act Like You Love Me” zijn songtitels die duidelijk aangeven dat hij het moeilijk heeft. In “Esther Please” wendt Winslow King zich zelfs direct tot Esther Rose, en vraagt hij zich af hoe het toch zo fout heeft kunnen gaan. Hoe treurig het ook allemaal moge zijn, wanhopig of pathetisch klinkt het nergens. Net als op zijn vorige album is Luke Winslow King de relaxtheid zelve en klinkt hij in alle songs zeer laid-back en soms zelfs smooth. Zijn uitmuntende slidegitaarspel draagt daar voor een groot deel aan bij. Luke Winslow King verwerkt zijn relatiebreuk op I’m Glad Trouble Don’t Last Always en dat levert een mooi bluesy album op van een van de meest talentvolle telgen binnen het huidige americana genre. Een klassieke echtscheidingsplaat die louterend gewerkt heeft. Luke Winslow King komt er wel bovenop, getuige de albumtitel en afsluiter “No More Crying Today”. Schouders eronder en doorgaan.

mij=Bloodshot

File: Luke Winslow King – I’m Glad Trouble Don’t Last Always
File Under: Lovesick blues
File Facebook: [Luke Winslow King op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Luke Winslow King]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven