St. Tropez – St. Tropez

st_tropez-st_tropez‘I wanna live in St. Tropez’, dat u het even weet. Dat zit ik namelijk de hele dag voor me uit te zingen en de schuldige is de band St. Tropez. Het is een mega-aanstekelijk liedje en dan een van de soort die ik wel leuk vind. St. Tropez bestaat uit de gebroeders Hieltjes, Lars Kroon en Bram Kniest. Je zou ze kunnen kennen van Go Back To The Zoo. Hier hebben ze echter een punt achter gezet. Toch vonden de heren elkaar zo lief dat ze in hun nieuwe band verder gingen, maar dus wel in dezelfde samenstelling. Ik kan me geen succesvolle band bedenken die dit eerder deed. Maar St. Tropez is duidelijk van een ander laken een pak: garagerock in een catchy jasje. Het titelnummer heeft wel wat van The Ramones, “Fake It’ wel wat van The Dandy Warhols en “Order” wel wat van Toy. “Time” daarentegen is meer een krautrockachtig liedje dat als opener wat vreemd gekozen is. St. Tropez kiest niet voor de simpele weg. Dat de heren goede nummers konden schrijven wist ik al, maar de muzikale keuzes bevallen me hier beter. St. Tropez is een aanstekelijke plaat die piep en knarst, psychedelische invloeden kent maar vooral vol met lekkere nummers staat. Drie van de elf had je al kunnen kennen van een eerder uitgekomen ep. Dat je dan als totaal maar op 34 minuten komt, dat is misschien wat aan de magere kant, maar verder zijn we een heel fijne band rijker. Ik druk dan nog maar een keer op repeat.

mij=BLTC Records / Pias

File: St. Tropez – St. Tropez
File Under: Aanstekelijk
File Social: [Twitter] [Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven