The Come ‘N Go – Tumbling Heights

the_come_n_go-tumbling_heightsVoor veilige popmuziek moet je niet bij het Zwitserse label Voodoo Rhythm Records zijn. Platen hebben altijd een rauw randje. In het geval van de tevens Zwitserse The Come ’N Go is dit op hun vierde album Tumbling Heights niet anders. Het zit in hun genen. Op het nog geen halfuur durende schijf is het garagerock uit de donkerste spelonken dat de klok slaat, met dan weer een punk en dan weer een psychedelisch inslag. Van enige productie lijkt geen sprake: het piept en knarst aan alle kanten. Er wordt ook geen moeite gedaan om het alsnog mooi te maken. Ik moet daarbij wel denken aan de tweede Velvet Underground-plaat White Light White Heat die ook niet voor al te tere zieltjes is. The Come ’N Go raggen hun nummers erdoor. Meestal is zanger Alain aan het woord, maar het prijsnummer is het tweede nummer “Attitude”, een cover van Bad Brains, waar zangeres Marina het overneemt. Verder zijn het eigen songs, waar ook weinig mis mee is. Zo is “Today Sometime” een heerlijk rammelend nummer met een lekkere Velvet Underground-beat en dito gitaargeluid. Of neem “I’ll Sing You” waar tussen de chaos een heus liedje te horen is. Of “Borderland” waar de zaal wel helemaal op los moet gaan, het kan niet anders. Tumbling Heights is een vuige plaat die volgens mij op geen enkele Nederlandse radiozender meer gedraaid kan worden. Het kost ze ongetwijfeld luisteraars. Maar gelukkig zijn er nog andere media, zoals blogs als File Under, om ze toch de aandacht te geven.

mij=Voodoo Rhythm Records

File: The Come ’N Go – Tumbling Heights
File Under: AM rock ‘n’ roll
File Social: [Facebook]

Smurfalert:
https://www.youtube.com/watch?v=b4jJ5Vh-Nfk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top