Walter Trout – Alive in Amsterdam

Walter Trout - Alive in AmsterdamAlive in de titel van een live-album is niet bijster origineel te noemen. In het geval van Walter Trout, geboren in 1951, is deze echter meer dan gepast. In mei 2014 onderging de bluesgitarist een levertransplantatie die gelukkig slaagde, maar anders af had kunnen lopen. Alive in Amsterdam is de registratie van het concert dat hij op 28 november 2015 in Carré gaf. Trout is in bloedvorm dat meteen al blijkt bij de opener “Play The Guitar” en in het aansluitende “Help Me”. Een nummer dat veel gecoverd is, maar Trout weet er met zijn gitaarwerk een fijne versie van te maken. Uiteraard weet hij zich ook gesteund door een prima begeleidingsband. Er gebeurt genoeg, zoals een ode aan B.B. King in “Say Goodbye To The Blues” en een rol voor zoon Jon in “Rock Me Baby”. Veel tracks stonden reeds op zijn vorig jaar verschenen album Battle Scars, maar het is goed materiaal. De registratie wordt op twee cd’s uitgebracht waarop Trout helemaal los gaat met zijn gitaar. Kijk je moet wel van blues en gitaargeweld houden, maar beter krijg je het volgens mij niet meer anno nu.

Op 2 november speelt hij in Groningen, 3 november in Tilburg.

mij=Provogue/Mascot

File: Walter Trout – Alive in Amsterdam
File Under: I’m back, I’m a bluesman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven