Elly Kellner – Zinken & Zweven

Elly Kellner- Zinken & ZwevenIedereen die in eigen beheer een release uitbrengt verdient per definitie al kudos. Nou die heeft Elly Kellner dan al binnen. De hoes is prachtig en van eigen hand. Kortom nog meer kudos. Ze brengt vanaf 2008 releases uit en haar nieuwste loot is Zinken & Zweven. Ze speelt zelf gitaar en zingt in – inderdaad – het Nederlands. Behalve dat de plaat opgenomen werd in de studio van BJ Baartmans verzorgde hij ook de productie én speelde hij een hele rij aan instrumenten. Het opvallende is eigenlijk dat de instrumenten niet opvallen. Niet dat ik dit negatief bedoel, de muziek is klein maar gedetailleerd gehouden. Hierdoor is er maximale aandacht voor de liedjes en de stem van Kellner. De liedjes hebben inhoud en kennen een breed spectrum aan onderwerpen, zoals eetverslaving (“Buikpijn”), vrijheid (“Niets is ook wel lekker”), relatieproblemen (“De Stem”) en de (ingewikkelde) liefde (“In mijn buik”). De teksten zijn mooi: ‘Waar je bent kan ik niet zijn, maar je woont nog steeds in mij’. De stem van Kellner irriteer me na zeg maar een drietal nummers wat. Ik vind deze wat aan de zalvende kant. Ik mis een braam, maar daar kan een mens tenslotte weinig aan doen. In combinatie met een wel erg ingetogen plaat maakt echter dat ik een beetje opstandig word tijdens het draaien. Mooie nummers staan er genoeg op, maar een hele plaat vind ik net wat teveel van het goede. Prijsnummer is wat mij betreft “Niets Is Ook Wel Lekker” dat net wat meer kracht uitstraalt. Als totaalalbum denk ik echter dat iets meer vuurwerk Zinken & Zweven goed had gedaan. Het is nu net wat teveel singer-songwritermevrouw met gitaar.

mij=Eigen Beheer

File: Elly Kellner- Zinken & Zweven
File Under: Het mag wel wat meer stijgen
File Social: [Twitter] [Facebook]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven