EZTV – High In Place

eztv-high-in-placeHet is niet de bedoeling om recensies een op een over te nemen maar in het geval van het tweede album High In Place van het Newyorkse EZTV had ik kunnen volstaan met de recensie van hun debuut Calling Out uit 2015. File Under-collega Ewie schreef daarover dat het allemaal teveel voortkabbelt en het een gemene uithaal, verrassende wending of afwisseling in ritme mist. De mannen van EZTV hebben echter niet naar Ewie geluisterd en springen op dit tweede album wederom in dezelfde kabbelende beek. De luchtige en sixties-achtige gitaarpop is bovendien zo vlak geproduceerd dat het bijna ongemerkt aan je voorbijgaat. Jenny Lewis schijnt mee te zingen op “High Flying Faith” maar je moet je oor zowat in de box stoppen om dat te horen. Gemiste kans. En dan heeft de zanger ook nog eens een fluisterzingstem die geen moment weet te boeien. De dromerige klanken van EZTV zouden het nog aardig kunnen doen op een zwoele nazomeravond maar verwarmen niet op deze gure herfstdagen. Het album klokt ruim 35 minuten. Dat is helemaal niet zo lang maar bij EZTV lijkt het meer dan het dubbele. Mijn advies voor het volgende album: meer variatie, originaliteit en een andere zanger.

mij=Captured

File: EZTV – High In Place
File Under: Ene oor in….
File Facebook: [EZTV op Facebook]
File Twitter: [Tweets van EZTV]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top