Greg ‘Stackhouse’ Prevost – Universal Vagrant

greg_stackhouse-prevost-universal_vagrantMet het eerdaags te verschijnen The Rolling Stones-coveralbum lijkt voor de Stones de cirkel weer rond. Waar zij begonnen door hun inspiratiebronnen te coveren, lijken ze hier ook mee te eindigen. Maar op hun beurt waren zij ook een inspiratiebron voor velen. Een van hen was de in 1955 geboren Amerikaan Greg ‘Stackhouse’ Prevost. Op zijn website staat te lezen: ‘I absolutely did not care about the Beatles after seeing the Stones.’ Het eerste lied dat hij leerde spelen op zijn gitaar was “Satisfaction”. Hij speelde/zong later in The Chesterfield Kings en is nu toe aan zijn tweede album die de titel Universal Vagrant meekreeg. Het merendeel van de liedjes schreef hij zelf en er staan covers op van Muddy Waters (“Mean Red Spider”), Buffy Sainte-Marie (“Codine”), Arthur Lee (“Signed D.C.) en een bewerking van Allen Shaws (“Moanin’ The Blues”). Ze passen prima tussen het eigen materiaal. Het materiaal dat ongelofelijk riekt naar de eerder genoemde Stones. Prevosts stem lijkt op die van Jagger inclusief de maniertjes. Het gitaarwerk heeft heel veel van die van Keith Richards. En de songs zouden zo tussen het Stoneswerk passen. Luister maar eens naar “Lord Shine A Light On Me” dat veel weg heeft van “You Can’t Always Get What You Want”. Universal Vagrant had een Stonesplaat eind jaren zestig kunnen zijn. En het zou nog een geslaagd album zijn ook. Ik denk dat Prevost het als een compliment ziet dat ik deze plaat met The Stones vergelijk. Benieuwd of hun album deze overtreft.

mij=Mean Disposition Records

File: Greg ‘Stackhouse’ Prevost – Universal Vagrant
File Under: Papa, was ik maar een Rolling Stone
File Social: [Facebook]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven