Carnival Youth – Propeller

Carnival Youth – PropellerAls het Letse gezelschap al iets duidelijk maakt dan is het dat ik oud word en dat popmuziek in een absolute stroomversnelling is geraakt. Niet dat ik de band niet snap, ik begrijp wie en wat het gezelschap uit Letland aanhaalt. En dat zijn inmiddels godvergeten helden zoals The Kooks en Vampire Weekend. Carnival Youth doet waar het zin in heeft. Hun basis is hoekige indierock, de band propt dat vol met geluidseffecten, tropische drumbeats, pianoriedeltjes en verhaaltjes waar Franz Ferdinand jaloers op mag wezen. En verder? Verder veel elementen uit de zwartgallige wave van dertig jaar geleden. Het geeft de band een volstrekt eigen poppy maar fris smoelwerk. Niet voor niets kreeg Carnival Youth vorig jaar een EBBA tijdens Eurosonic. Letland staat er met Carnival Youth behoorlijk goed op. Zie het als een grote open uitdaging voor een band als Causes die gestimuleerd wordt met een passend en overtuigend antwoord te komen. Propeller heeft voor een indiepop-plaat een bovengemiddelde overtuigingskracht met een zwaarmoedig randje zoals in het bombastische “Fooling Myself”.

mij=Popup

File: Carnival Youth – Propeller
File Under: Godvergeten indiepop van niveau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top