Chris Cohen – As If Apart

Chris Cohen – As If ApartAls je één instrument goed beheerst dan vind ik dat al heel wat. Maar neem het geval Chris Cohen (ex-Deerhoof). Hij speelt gitaar, bas, piano, keyboard, drums, en zingt hij ook nog eens niet onverdienstelijk. As If Apart is het tweede solo-album van deze Amerikaan, die het dus zo ongeveer allemaal wel alleen kan. Toch hoor je niet dat alle partijen los van elkaar ingespeeld zijn. De plaat klinkt als een eenheid. Helder, optimistisch, maar toch ook wel wat droef. Namen die in me opkomen zijn Belle & Sebastian, Nick Drake en The Style Council, maar dan net wat psychedelischer en met een zeventiger jaren-feel zoals vandaag weer hip, door o.a. War On Drugs. Twee jaar heeft Cohen er naar het schijnt aan geknutseld en het resultaat mag er zijn. As If Apart is zo’n plaat die bijna ongemerkt voorbij gaat, maar stiekem erg knap in elkaar zit. Muzikaal staan al die instrumenten alléén wel erg in dienst van het liedje. Een beetje meer uitspattingen hadden je tussendoor wat meer uit je comfortzone gehaald. Toch bevalt As If Apart me prima.

mij=Captured Tracks / Konkurrent

File: Chris Cohen – As If Apart
File Under: Ongemerkt goed
File Social: [Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven