William Tyler – Modern Country

William Tyler - Modern CountrySorry, ik val ontzettend snel voor auditieve roadtrips en soundscapes waarbij met heel veel melancholie de slide en reverb hun werk doen en over de schier oneindige prairies razen. Ik liep vroeger al te janken bij Paris, Texas van Ry Cooder en dat heb ik nu nog bij het werk van Lambchop en Bonnie Prince Billy. William Tyler is gitarist en heeft waarschijnlijk dezelfde hobby als ik: landschappen aan je voorbij zien trekken. Terwijl je alle indrukken van voorbijgaande aard probeert te verwerken, speelt er een soundtrack door je hoofd. Wat betreft het boerenlandschap van de Midwest, snap ik wat William Tyler als tokkelende meestergitarist hier heeft weten vast te leggen. Modern Country is de vierde cd van Tyler en in de dop een klassieke roadtrip op muziek; americana, folk, blues en ambient country. Bestaat dat, ambient country? Nou, bij Tyler zeer zeker wel! Als ergens een jongeling als William Tyler het oude met het jonge, het traditionele en het baanbrekende met elkaar verbindt, dan is het wel op Modern Country dat het latere werk van Mark Knopfler naadloos verbindt met het oeuvre van Jim O’Rourke. Het is en blijft helder getokkel met ‘n kristalzuiver klokkenspel en dreinende maar uiterst soepele onderlagen van bas, piano en orgel. Tyler maakte heel wat meters bij Lambchop en Silver Jews, en heeft zijn bijdragen voor Bonnie Prince Billy geleverd. Het betaalt zich nu uit op Modern Country. De gitarist is eigenlijk een moderne Lomax die geluiden oppikt uit het diverse Amerikaanse landschap. Gewoon opzetten, wegdromen en genieten! Verder niets.

mij=Merge

File: William Tyler – Modern Country
File Under: Supertokkelaar brengt Amerika in kaart

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven