Dynamite Blues Band – Kill Me With Your Love

Dynamite Blues Band – Kill Me With Your LoveEigenlijk is het erg makkelijk om een stukje over een bluesalbum te eindigen met dat het live allemaal (nog) beter uit zijn verf zal komen. Het valt dan ook niet altijd mee om de sfeer van een dampende zaal ook op plaat te vatten. Dit jaar kwamen er al diverse geslaagde Nederlandse bluesplaten uit en nu is er een sollicitatie van het viertal Dynamite Blues Band. Het is hun tweede en om hun bandnaam eer aan te doen brengen ze blues met een smerige bite. De titel van hun tweede album Kill Me With Your Love alsmede de hoes geven ook nog maar eens aan dat ze blues brengen die spettert. Qua muzikale instrumentarium kunnen ze dit waarmaken met lekker gitaarwerk, een swingende bluesharp en een opvallende blazerssessie. Alleen de zang klinkt misschien wat gewoontjes. Nieuwe wegen worden er niet ingeslagen, wel worden er nummers neergezet die om een vette uitvoeringen vragen. En dat maken ze waar. Het zijn allemaal eigen nummers. Kill Me With Your Love is een geslaagde bluesplaat die live inderdaad waarschijnlijk nog vetter gebracht gaat worden. Maar dat laatste stukje mag u weer vergeten. Kill Me Your Love is weer een gelukte Nederlandse bluesplaat waarvan ik me afvraag waarom dit tegenwoordig alleen nog maar in eigen beheer uitgebracht kan worden.

mij=Eigen beheer

File: Dynamite Blues Band – Kill Me With Your Love
File Under: Dirty Blues
File Social: [Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven