Letlive. – If I’m The Devil

Letlive. – If I’m The DevilOf je slaat door, of niet. Letlive. heb ik enorm bewonderd als een van die hardcore-bands met het hart op de juiste plaats die de pompeuze emo-bombast van een AFI niet schuwt. Letlive. is niet afgegleden naar kinderachtige kost of goedkoop effectbejag. Zijn diepste en meest donkere zielenroerselen konden we al aanhoren op het meesterwerk The Blackest Beautiful. Letlive. trekt nu in al zijn cynisme het huidige Amerikaanse bestaansrecht in twijfel. En niet onverdienstelijk met bijvoorbeeld de instant-klassieker “Good Mourning, America”. Zanger Jason Aalon Butler is een intelligente activist die zijn momenten uitkiest om mensen aan zich te binden. Voor eenieder zijn eigen tone-of-voice, ritme en inhoud. De Californische gast heeft een arsenaal aan muzikale genres waarmee hij iedereen kan aanspreken en ’n voorliefde per moment te delen heeft. Shockeren om het shockeren boeit hem niet. In die zin blijft hij ver weg van een Linkin Park of een 30 Seconds to Mars. Met gevoel voor soul, gospel en r&b, de overrompelingstactiek van ouderwetse hardcore en de prikkelende werking van emo, pop en grunge snapt hij dat er net zoveel smaken en achtergronden zijn als mensen. Letlive. weet het samen te pakken en te ballen tot één vuist waarvan iedereen de energieke positieve kracht voelt. If I’m The Devil zou je kunnen opvatten als die plaat waarop Butler uitlegt welke rollen hij kan aannemen om te motiveren, te enthousiasmeren en te cultiveren. En als hij dat kan, dan is iedere populist in staat om deze taktieken toe te passen om er een persoonlijk voordeel uit te halen. De plaat is een waarschuwing voor de luisteraar; check de oprechtheid en de motieven en ga mee in de emotie, het mooie verhaal of de aanstekelijke liedjes. Of niet, da’s een kwestie van vertrouwen.

mij=Epitaph

File: Letlive. – If I’m The Devil
File Under: Verschillende manieren om vertrouwen op te wekken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven