Hidden Agenda Deluxe – Pan Alley Fever

Hidden Agenda Deluxe – Pan Alley Fever Eigenlijk snap ik het publiek niet altijd. Her Majesty trek veel publiek met covers van werk van Crosby, Stills, Nash & Young. Dit terwijl de artiesten die hier deel van uitmaken solo volgens mij nauwelijks het hoofd boven wat kunnen houden. Hidden Agenda Deluxe mikt met hun muziek op de tijd van de eerder genoemde CSNY. The Byrds, The Allman Brothers, Little Feat, je hoort het terug in het eigen werk. Oké, eerlijk is eerlijk, er staat een cover op van David Crosby (“Long Time Gone”). Het is dat er de cd Pan Alley Fever bij mij op de deurmat lag, maar anders was dit langs mij heengegaan. Achter Hidden Agenda Deluxe (vreemde bandnaam trouwens) gaan de muzikanten BJ Baartmans, Eric Devries, Sjoerd van Bommel en Gerald van Beuningen schuil. Muzikanten die normaliter eigenlijk een groter podium verdienen. Maar ja, zo is het leven. Hier gaat het dus om Hidden Agenda Deluxe en daarop is te horen dat er vakmannen aan het werk zijn. Als je niet beter zou weten dan had ik het echt als Amerikaans ingeschat. Ook al omdat ze zelf over Oklahoma zingen in “Tulsa Shining”. Maar hoe goed het ook in elkaar zit, zo halverwege zakt het wel wat in, het is allemaal net wat aan de brave kant en zijn er wat te weinig uitspattingen. Het album is ook net wat te lang en kent wat teveel clichés. Maar maar maar, het is wel weer goed gedaan. En ondanks de clichés valt er veel te genieten. Het blijft jammer dat – ook al gun ik iedere muzikant het succes – bands die covermateriaal spelen de zaal vol krijgen, maar zij die het op eigen kracht proberen weinig bezoekers trekken. Op het moment dat ik dit stukje tik (het album lag hier al even) brengen ze samen met Carter Sampson een van de fijnste kerstplaten van de laatste jaren uit Christmans From Amsterdam to Oklahama, vol – jawel – covers, twee nummmers van Sampson en drie uit eigen hoed. Check hun touragenda voor een mooie kerst.

mij=Condinental

File: Hidden Agenda Deluxe – Pan Alley Fever
File Under: Je niet hoeven te verstoppen

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven