Queen Of The Meadow – Aligned With Juniper

Toen de Franse Helen Ferguson op haar zevenentwintigste verjaardag een gitaar kreeg had ze dit instrument nog nooit bespeeld. Haar enige muzikale ervaring beperkte zich op dat moment tot zingen bij het plaatselijke kerkkoor. Het cadeau spoorde haar aan om gitaarles te nemen en om liedjes te gaan schrijven, geïnspireerd door persoonlijke gedeelten uit haar dagboek over belangrijke en moeilijke tijden in haar leven. Ferguson bleek een snelle leerling te zijn en een talent te hebben voor het schrijven van intieme folky liedjes. Gitaarleraar Julien Pras, zelf actief in stonerband Mars Red Sky, zag wat in Ferguson, zowel muzikaal als persoonlijk, Ferguson en Pras zijn inmiddels een stel. In de loop der jaren heeft Julien Pras de beste liedjes van Ferguson vastgelegd en zeven jaar na haar muzikale start worden deze nu onder haar alias Queen Of The Meadow uitgebracht door het kleine Utrechtse label Tiny Room Records. Op Aligned With Jupiter staan tien intieme folkliedjes die de Queen Of The Meadow laat beluisteren als een folkzangeres uit de jaren zestig en zeventig maar één die niet ouderwets is, want gelijktijdig klinkt ze als een singer-songwriter uit het heden. Ferguson heeft een heldere stem, af en toe doet ze me denken aan Heather Nova, die je tot luisteren dwingt. En dat luisteren is ook zeer aan te raden want de teksten zijn misschien nog wel het mooiste gedeelte van haar liedjes, ze zijn zeer persoonlijk en direct. Geen muziek voor op de achtergrond maar een mooi album dat je het beste tot je kunt nemen wanneer het stil is en je er alle aandacht voor hebt.

mij=Tiny Room Records

File: Queen Of The Meadow – Aligned With Juniper
File Under: No filter
File Facebook: [Queen Of The Meadow op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Queen Of the Meadow]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven