Kozmic Wanton – EP

Kozmic Wanton – EPVier songs, één gedachte, meerstemmige vocalen en meerdere subgenres van de rock: 1. Frank Zappa, 2. Soundgarden, 3. Hawkwind en 4. Queens of the Stone Age. Kan het nog overzichtelijker en duidelijker? Nee. Kozmic Wanton is wat het is als vervolg op God’s Monkey met drummer Jacco (ex-7Zuma7, -Alabama Kids, -35007, -Motorpsycho, -Suimasen, -Neon Twin) en Onno Kortland (ex-Stuurbaard Bakkebaard) in de gelederen. Met een licht-psychedelisch trekje en gitaarpartijen die Josh Homme laten blozen trekt de band rondom Stephan van de Kimmenade en Chilco Dobbelsteen zich niets aan van zijn verleden. Dus, de gedragen zang van God’s Monkey is vervangen door een solide ritmesectie die voortdurend de vaart erin houdt. En, laat het nou net de snelheid in de songs zijn die Kosmic Wanton tot een aantrekkelijk bandje maakt. Het knappe van de band is dat het doorgrondelijke songs met een eigen smoel levert. Er is veel leentjebuur gespeeld, maar da’s totaal niet erg. Het lijzige, meeslepende spel van ’n Alice In Chains is gewoon goed. Waarom zou je je niet laten inspireren? Net zo makkelijk hoor je vleugjes Hellacopters en Turbonegro terug. Eigenlijk drukt Kozmic Wanton je op tal van wapenfeiten uit het verleden. De sterkste troef is dan ook dat je met deze EP terug je platenkast induikt op zoek naar de vele pareltjes die de rockmuziek heeft afgeleverd. “Are You Ready?”

mij=Snakebite / Rock Inc

File: Kozmic Wanton – EP
File Under: De moody men van de Nederlandse gitaarschool

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven