LVL UP – Return To Love

LVL UP – Return To LoveAls mens kun je je zo klein voelen in de overweldigende natuur. Mocht je al eens in de bergen geweest zijn dan ken je ongetwijfeld dit gevoel. De hoes van Return To Love (met deze bergen) geeft je ook dit gevoel – ook al is het cd-hoesje in mijn geval nog zo klein. Als je echter opkijkt vanuit je positie dan zie je ook dat er genoeg details gezet zijn. Het New Yorkse LVL UP weet op hun derde album Return To Love deze sfeer prima in muziek te vertalen. Aanvankelijk lijkt het een band met grote gebaren, ook al door het gebruik van een keyboard in opener “Hidden Driver”, maar er blijkt genoeg ruimte te zijn voor de lo-fi Pavement-achtige rammelende details vol met sterke vondsten. Prijsnummer is wat mij betreft “Spirit Was” waar het ruikt naar de negentiger jaren met de Smashing Pumpkins. Ik moet eerlijk zeggen dat er heel wat draaibeurten plaats hebben gevonden in huize Ewie voor ik aan het schrijven ben geslagen. Return To Love is zo’n plaat waar je door het geweld heen moet kijken om de schoonheid te ontdekken.

mij=Sub Pop / Konkurrent

File: LVL UP – Return To Love
File Under: Even laten bezinken en dan waarderen
File Social: [Bandcamp] [Facebook]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top