Kyle Craft – Dolls Of Highland

Kyle CraftDe eerste plaat die Kyle Craft kocht was, aldus zijn bio, een verzamelaar van David Bowie. Hij was toen vijftien jaar. Twaalf jaar later gaat Bowie hemelen (januari) en brengt Craft zijn debuut uit (april). En inderdaad, je hoort er de grote meester uit de begin jaren zeventig in terug. Maar ook Elton John uit diezelfde tijd, die op zijn beurt beïnvloed was door – hoe kan het ook bijna anders – The Beatles. Craft is echter geen Brit, maar een Amerikaan. Amerika is vertegenwoordigd met folkinvloeden van Bob Dylan. De glamrock singer-songwriter valt echter vooral op door zijn stem die wat aan de hoge kant is. Ik heb er wat moeite mee, maar smaken verschillen. Daarnaast ligt de lat met de eerder genoemde voorbeelden wel erg hoog. Dolls Of Highland luistert lekker weg, maar zwalkt wat tussen stijlen en ontbeert echt heel goede songs. Hoogtepunt is het afsluitende “Three Candles”. Als totaal gaat het echter teveel voort, ondanks dat de afwisselende muzikale begeleiding van piano, gitaar tot mondharmonica gaat. Elders lees ik echter positieve recensies, en als iets met wat theatrale singer-songwriters hebt dan zou ik zeker luisteren. Inmiddels is er alweer een nieuwe single “Before The Wall” die mij wel bevalt. Dit is nou zo’n artiest waarvan ik benieuwd ben hoe hij zich ontwikkelt.

mij=Sub Pop

File: Kyle Craft – Dolls Of Highland
File Under: Glamrock singer-songwriter

File Social: [Twitter] [Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven