The Royal Engineers – One

The Royal Engineers - OneEen duidelijk gevalletje van een verkeerde profilering. Royal Engineers uit Utrecht wil zich graag vergelijken met Herman Brood & The Wild Romance. Waarschijnlijk op basis van de song “Hey Sister”. Dat begrijp ik nog wel van een uptempo rocksong met een hoofdrol voor een paar stevige damesvocalen. Maar, dan houdt het toch echt wel op. The Royal Engineers is een zestal dat met een voorliefde voor de betere analoge pop uit de jaren ’70 van de vorige eeuw de pakkende refreintjes uit de bubblegumpop van nu omsmeedt tot arbeidsvitaminen van nu. Da’s de grootste sterkte van de Royal Engineers, de liedjes voelen heel vertrouwd aan alsof je te maken hebt met remakes van Gilbert O’ Sullivan of Billy Joel. Vergelijkingen met Herman Brood of erger nog; Fleetwood Mac gaan echter mank. En da’s maar goed ook, want Brood zou zich omdraaien in zijn graf als hij zou vernemen hoe glad de producties op One waren. En van een broeierige haat-liefde-sfeer van een Fleetwood Mac is ook geen sprake. One ademt in alles een groot happy-happy-joy-joy-popfeestje. En dan mag je blij zijn met The Royal Engineers dat meer poprock in zijn donder heeft dan bijvoorbeeld de onehitwonder Alphabeat.

mij=DGR /B2 Music/BMG Talpa Music

File: Royal Engineers – One
File Under: Onehitwonder van eigen bodem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven