Peter Vellinga – De Angere Kant

Peter Vellinga – De Angere KantHet jaar 2016 was met de dood van Bowie, Prince en George Michael geen makkelijk popjaar. Daarnaast stierven net wat minder bekende artiesten die ook gemist zullen worden, en ontvielen er muzikanten die vooral in de plaatselijke muziekwereld het leven wat extra schwung gaven. Op 4 oktober 2016 overleed Peter Vellinga op 65 jarige leeftijd. Vooral in het Limburgse Hoensbroek en omgeving zal hij ongetwijfeld gemist worden. Is het niet om zijn eigen muziek dan is het wel om zijn optredens tijdens carnaval samen met Piet Boonstra als Duo Oetgesjloape. Zijn laatste wens was nog om een soloplaat uit te brengen voor hij de strijd tegen een ernstige ziekte zou verliezen. De teksten en muziek op De Angere Kant zijn geheel van zijn hand. Voor de productie tekende Ivo Rosbeek. Twaalf liedjes in het Limburgs kent het album. Je hoort de folk, country, maar ook een lichte carnavaleske toon. De teksten gaan over de liefde, maar kennen ook levenslessen, zoals in het afsluitende “Wat makt ’t oet”: ‘Wat makt ’t oet, sjtraks is ’t te laat, ech veul te laat; Doe mos neet alles vuurbiej loate goan; Wat auch gebuurt, ’n lach of ’n troan, loat ’t mèr goan; Dat makt ’t laeve nog ins zooë sjoeën”.

mij=Marista

File: Peter Vellinga – De Angere Kant
File Under: Nalaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven