Captain Cheese-Beard – Symphony For Auto Horns

Captain Cheese-Beard – Symphony For Auto HornsIk houd van Blaxploitation-soundtracks, ik houd van Frank Zappa, ik houd van de Master Blaster-periode van Stevie Wonder en ik kan een goed moppie fusionrock wel waarderen. Tien jaar geleden richtte Johan de Conink in Brussel Captain Cheese-Beard op. Met Symphony For Auto Horns heeft De Conink inmiddels een 9-koppig gezelschap om zich heen verzameld dat in staat is om The Mothers Of Invention een beetje te doen vergeten. Waarom weet ik niet, maar Johan de Conink heeft zo’n beetje het complete idioom van Zappa goed in de gaten. Hij heeft dezelfde verhalende benadering, hij kent de uithoeken van zijn muzikale invallen en weet als geen ander hoe hij genres moet overstijgen. Als Clutch de komende tijd België aandoet, dan is het te hopen dat de programmeur van een der zaaltjes dit collectief in het voorprogramma boekt. Elke muziekliefhebber en audiofiel heeft er dan een memorabel concert ter nagedachtenis bij. Zelden heb ik een Zappa-vertolker zo goed geslaagd in de huid en de hersenkronkels van zijn held zien kruipen. Als hij ooit nog van plan is om filmmuziek te schrijven, dan ben ik de eerste die een klus voor hem heeft. En dan nog wat. Ik heb me altijd afgevraagd of Jaco Pastorius ooit het podium met Zappa heeft gedeeld. Wellicht zijn daar opnames van die De Conink wel kent en ik niet. En zoniet, beste Johan, zou je het een eer vinden om een te kijken hoe je het werk van Zappa en Pastorius tot één geheel kunt smeden? Bij voorbaat dank!

mij=Mottow Soundz

File: Captain Cheese-Beard – Symphony For Auto Horns
File Under: Zappa-interpretatie van nu

Een reactie

 1. Johan De Coninck

  Ben nu maar pas (2jaar en half later) op deze review gestoten. Bedankt!
  Het grappige is dat we op 18 Oktober nieuw werk uitbrengen en dat onze promo mensen in de UK er meteen een soft re-release van het eerste album hebben bijgelapt.
  Resultaat; een hele resem prachtige reviews van een album dat 4 jaar geleden uitgebracht werd met als klap op de vuurpijl eentje deze week in Prog Magazine die de moeite waard was.
  Anyhoo, ik weet niet of het nieuwe werk een mengeling van Zappa en Jaco is (Betwijfel het een beetje)
  Waar wij allen wel vast van overtuigd zijn is dat het werk alles overstijgt wat we ooit geproduceerd hebben.
  Dus zeker luisteren

  https://www.youtube.com/watch?v=vsYnStSkcpY&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1t8noGzcc4_20HRiYrGiJ16HY0ctF37Jod7Ypwabjk3wEUqjIobRKbOHg

  Groeten

  kapitein Kaasbaard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven