Captain Cheese-Beard – Symphony For Auto Horns

Captain Cheese-Beard – Symphony For Auto HornsIk houd van Blaxploitation-soundtracks, ik houd van Frank Zappa, ik houd van de Master Blaster-periode van Stevie Wonder en ik kan een goed moppie fusionrock wel waarderen. Tien jaar geleden richtte Johan de Conink in Brussel Captain Cheese-Beard op. Met Symphony For Auto Horns heeft De Conink inmiddels een 9-koppig gezelschap om zich heen verzameld dat in staat is om The Mothers Of Invention een beetje te doen vergeten. Waarom weet ik niet, maar Johan de Conink heeft zo’n beetje het complete idioom van Zappa goed in de gaten. Hij heeft dezelfde verhalende benadering, hij kent de uithoeken van zijn muzikale invallen en weet als geen ander hoe hij genres moet overstijgen. Als Clutch de komende tijd België aandoet, dan is het te hopen dat de programmeur van een der zaaltjes dit collectief in het voorprogramma boekt. Elke muziekliefhebber en audiofiel heeft er dan een memorabel concert ter nagedachtenis bij. Zelden heb ik een Zappa-vertolker zo goed geslaagd in de huid en de hersenkronkels van zijn held zien kruipen. Als hij ooit nog van plan is om filmmuziek te schrijven, dan ben ik de eerste die een klus voor hem heeft. En dan nog wat. Ik heb me altijd afgevraagd of Jaco Pastorius ooit het podium met Zappa heeft gedeeld. Wellicht zijn daar opnames van die De Conink wel kent en ik niet. En zoniet, beste Johan, zou je het een eer vinden om een te kijken hoe je het werk van Zappa en Pastorius tot één geheel kunt smeden? Bij voorbaat dank!

mij=Mottow Soundz

File: Captain Cheese-Beard – Symphony For Auto Horns
File Under: Zappa-interpretatie van nu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.