Clipping. – Splendor & Misery

Clipping – Splendor & MiseryRapper Daveed Diggs is bekender vanwege zijn glansrol in de hitmusical Hamilton dan van zijn formatie clipping. en de experimentele hiphop die steeds meer teruggrijpt naar The Last Poets en Gil Scott Heron. Het zijn spoken rhyme performances die begeleid worden door Kraftwerkiaanse geluidjes en bliebs en verpakt zijn in een moderne rap-opera. Splendor & Misery is uiteindelijk wat Michael Franti ooit voor ogen had met zijn Disposable Heroes of Hiphoprisy. Het concept verhaalt over de enige overlevende aan boord van een vrachtschip. Slechts een boordcomputer is de enige getuige van het eenzame leven dat er nog over is na een politieke clash waarbij de mensheid is uitgeroeid. De boordcomputer als verteller? Het is koel, afstandelijk, zakelijk en industrieel. Pas wanneer de levensvatbaarheid van Diggs een voldongen feit wordt, hoor je bij “Air ‘Em Out” voor het eerst een dansbare hiphoptrack terug waar clipping. tot zijn recht komt. De menselijkheid, het gevoel en de emotie herstellen maar langzaam na een ramp van desastreuze orde. “Story 5” is het nieuwe “Amazing Grace” en is het moment dat bezinning en bezieling terugkomen in het leven van de rapper. Splendor & Misery is een optelsom van 9, 2001, A Space Odyssey, Moon en 28 Days Later. Een gedurfd verhaal waar de gemiddelde hiphopfan niets mee kan, maar die nou eenmaal gemaakt moest worden. Daveed Diggs is tenslotte niet zomaar een rapper, hij is een hiphopmusicalster met visie.

mij=Sub Pop

File: Clipping – Splendor & Misery
File Under: Kille luisteropera van een hiphopper

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven