Nada Surf – Peaceful Ghosts

Geregeld eindigen er stukjes over albums met de woorden dat het live waarschijnlijk nog beter uit de verf zal komen en dat ze ergens in de nabije buurt te zien zijn. Dat geldt niet voor Nada Surf, en al helemaal niet voor de bezetting op Peaceful Ghosts. Het is een op 21 juni 2016 opgenomen concert dat ze samen gaven met het Filmorchester Babelsberg in Potsdam Babelsberg voor RBB/Radio Eins. De laatste is zeg maar het Duitse 3FM. Het zijn allemaal nummers van de New Yorkers zelf en dan de met name de meer ingetogen nummers. Vier nummers komen van hun laatste studioalbum You Know Who You Are en hun grote hit “Popular” is de grote afwezige. Geeft ook helemaal niets, want de band (van trio inmiddels een kwartet) heeft genoeg te bieden. De bombast van het orkest past goed bij de liedjes die een extra lading meekrijgen. Het indiegeluid is wat meer op de achtergrond en de sound is wat grootser. Ik vind het wel wat hebben. Leuk is ook het gebabbel tussendoor van zanger Matthew Caws waarin wat over de nummers verteld wordt (Amsterdam alert!) en opvallend dat het geklap duidelijk van een beleefd zittend publiek is. Ik kan wel blij worden van het resultaat, maar helaas was dit kunststukje eenmalig. Blijft dat ik Nada Surf de laatste jaren te weinig gevolgd heb en dat ik ze toch maar eens live moet gaan zien. In juli/september zijn ze in Spanje. Tot ze eens wat dichterbij spelen, eerst maar eens in hun catalogus gaan grasduinen.

mij=CitySlang

File: Nada Surf – Peaceful Ghosts
File Under: Indiepop met orkest

File Social: [Twitter] [Facebook]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven