Damien Jurado & Richard Swift – Other People’s Songs: Volume One

Secretly Canadian

Black and whiteWat is de overeenkomst tussen Kraftwerk, John Denver, Chubby Checker en Yes? Inderdaad ze worden allemaal gecoverd op Other People’s Songs: Volume One. Daarnaast staan er nog vijf nummers van anderen op. Eigenlijk is het een raar moment voor dit mini-album van nog geen dertig minuten. Damien Jurado heeft zijn drieluik nog niet voltooid en Richard Swifts laatste solo-album stamt uit 2009. In 2010 produceerde Swift Saint Barlett van Jurado. En uit dat jaar stammen deze opnames. Ze waren toen al als download beschikbaar. Kennelijk vond Secretely Canadian het nu toch tijd voor een ‘echte’ release. En ondergetekende vindt dat helemaal niet vervelend, want ik had dit even gemist. In het algemeen heb ik het niet zo op covers, maar deze plaat is best geinig. Het zijn bijna allemaal nummers die in de vergetelheid zijn geraakt en zelfs op Spotify zijn er slechts vijf originelen te beluisteren. De plaats is bovendien prettig geproduceerd en het klinkt alsof Jurado en Swift altijd bij elkaar hebben gehoord. Maar u weet inmiddels (of al eerder) wel beter.

Damien Jurado (zonder Richard Swift) verzorgt eerdaags in Nederland optredens:
22 maart Geertekerk te Utrecht
24 maart Luthersekerk te Groningen
25 maart Nieuwek Kerk te Haarlem

File: Damien Jurado & Richard Swift – Other People’s Songs: Volume One
File Under: Geinig tussendoortje

File Social: [Jurado @ Facebook]

The Other People, The Originals:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven