Tiny Legs Tim – Melodium Rag

Sing My Title

Zo zien we de benen toch nietDe mensheid bluest al meer dan honderd jaar. Van het zuiden van de Verenigde Staten heeft het zich verspreid over de wereld. Misschien niet meer zo gedreven vanuit ellende, maar de blues wordt nog zeer op waarde geschat. Zo zijn er prima bluesmuzikanten te vinden in ons land, maar bijvoorbeeld ook bij onze zuiderburen. Ik besprak hier al eerder werk van enkele van hen, zoals Tiny Legs Tim en Steven Torch. En laten deze nou samen de muzikanten zijn op Melodium Rag van Tiny Legs Tim. Tim de Graeve, zijn eigenlijke naam, bespeelt de gitaar een Martin 0-17 uit 1943, en Steven Torch gaat op zijn mondharmonica tekeer. Het klinkt heerlijk basic en je hoort geweldige muzikanten aan het werk. Tiny Legs Tim kan smakelijk fingerpicken en Torch zorg voor het ruige scheurwerk op zijn mondharp. De delta blues wordt hier met respect behandeld. Melodium Rag is dan ook genieten geblazen. Elf nummers zijn van eigen hand en eentje is een cover van Son Volt (“Death Letter”). Als je blues niet meer van deze tijd vindt dan zou je toch eens moeten luisteren. Je weet meteen dat zonder blues de rockmuziek er heel anders uitgezien had.

File: Tiny Legs Tim – Melodium Rag
File Under: Ghentse Delta Blues

File Social: [Twitter] [Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven