Royal Wood – Ghost Light

Maple Music
Het is alweer ruim vier jaar geleden dat ik kennismaakte met de Canadese singer-songwriter Royal Wood. Ik schreef een stukje over zijn vierde cd We Were Born To Glory waarop ik puntgave popliedjes hoorde die echter akelig veel op elkaar leken en de broodnodige scherpe randjes misten. In de tussentijd was het niet stil in het leven van Wood. Zijn vrouw en hij gingen uit elkaar wat het centrale thema was van The Burning Bright uit 2014. Die had ik even gemist maar File Under-collega Ewie niet en hij constateerde dat er op die plaat nog steeds teveel gladgestreken werd. Nu is dat op zijn nieuwe schijf Ghost Light echt niet schrikbarend veranderd. Maar wat gebleven is zijn de puntgave popliedjes. Royal Wood is echt een kei in het maken van popliedjes waar alles aan klopt. “Come Back To You” bijvoorbeeld heeft alles. Goede melodie en catchy genoeg om te blijven hangen. Of “Dear Anna”, een ballad compleet met strijkers waardoor het sfeervol wordt en niet mierzoet. En “Weight Of A Stone” heeft een fijn outtro met blazers. En wat ik miste op zijn vorige album heeft Ghost Light gelukkig wel: variatie in de liedjes. Bovendien zitten ze ingenieuzer in elkaar dan ze op het eerste gehoor lijken. Royal Wood nam het album samen met co-producer Bill Lefler in Los Angeles op. Wood speelde alle instrumenten zelf en heeft zo dus al die details in de liedjes kunnen verwerken. Ghost Light is geen album dat in veel jaarlijstjes zal opduiken maar is een goede popplaat geworden met goede liedjes waarvan ik er meer op de radio zou willen horen.

File: Royal Wood – Ghost Light
File Under: Puntgave popliedjes
File Facebook: [Royal Wood op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Royal Wood]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top