Deaf Havana – All These Countless Nights

Wat is mooi en wat is lelijk? Het is een persoonlijke zaak. Maar niets menselijk is mij vreemd en qua muziek vind ik sommige muziek ook lelijk. Metal bijvoorbeeld, maar ik kan nog wel begrijpen wat iemand hierin ziet. Al is het niet mijn ding. Waar ik echter nog meer een hekel aan heb, dat is muziek die invloeden van metal kent, maar waar het resultaat zo slap is als een vaatdoek. De gitaren mogen niet over de top, de zang is aalglad in de sound gezet, en er lijkt teveel over nagedacht te zijn. Ik heb het dus over het nieuwe album All These Countless Nights van Deaf Havana, de eerste van de Engelsen (Norfolk) in vier jaar, dat opgenomen lijkt met de grote podia in gedachten. Wat een oerlelijk album vind ik dit. Eén nummer vertelt precies wat de rest van het album brengt en de dramatiek gaat totaal langs mij heen. Kings of Leon, Live, Nickelback, dat werk. Muziek zonder ballen, maar net doen of je ze wel hebt. Ongetwijfeld zal Deaf Havana groot succes hebben, en staan ze dadelijk op bijvoorbeeld Pinkpop. Het kan me niets schelen. Vreselijk.

Deaf Havana speelt 25 maart in Patronaat te Haarlem.

mij=SO Recordings

File: Deaf Havana – All These Countless Nights
File Under: Jakkie bah

File Social: [Twitter] [Facebook]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven