Vibravoid – Psychedelic Blueprints

Vibravoid – Psychedelic BlueprintsMet Thee Hypnotics en Primal Screams “Loaded” stond de neohippie-beweging ineens weer internationaal op de kaart. En daar gingen de Charlatans nog even dunnetjes overheen om uiteindelijk The Stone Roses alle kansen te geven om in te koppen met “Fools Gold”. Het Duitse Vibravoid prikte in 1990 in op deze opleving en ging spitten in het werk van Pink Floyd, The Electric Prunes, Traffic en Hawkwind. Het Duitse drietal keerde elke platenzaak in Europa binnenstebuiten en liet zich inspireren. De band heeft tot nu toe op heel wat labels bijna veertig platen uitgebracht. Christian Koch, Frank Matenaar en Dario Treese zijn inmiddels grootmeesters geworden in de psychedelische poprock met een drive die de Manchester ravescene van de jaren negentig van de vorige eeuw absoluut weer nieuw elan kan brengen. Want, laat één ding duidelijk zijn, Vibravoid is niet zomaar een beatbandje dat zich bezighoudt met psychedelica. Vibravoid heeft productioneel en muzikaal alles in handen om de beste indie-dansplaten te maken die Engeland zo mist. En ik eigenlijk ook, merk ik.

mij=Stoned Karma/Cargo

File: Vibravoid – Psychedelic Blueprints
File Under: Duitse psychedelica voor een nieuwe rave-generatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top