Mycah – The Mycah Principle

mij=Eigen beheer

Mycah - The Mycah PrincipleMycah is de Haarlemse Maaike Breijman die samenwerkt met Remco Engels, maar tegenwoordig helemaal solo gaat. Qua pop en soul is het vooral fris en vrolijk, met een instrumentarium waar Janne Schra zich ook van bedient. De conservatoriumganger Maaike heeft een weinig opvallende maar loepzuivere stem. Ze zoekt de randjes van haar kunnen niet op. En dus overstijgt Maaike nergens het niveau van bijvoorbeeld Margriet Eshuijs qua klankkleur en timbre. Ze heeft dezelfde kleur als een Mylou Frencken. Alleen Frencken hoort niet dat ze er altijd minstens een toonsoort naast zit. Mycah wel, die snapt en hoort dat ze het oeuvre van The Carpenters gemakkelijk kan koppelen aan de Blue Eyed Soul van Prefab Sprout, Johnny Hates Jazz en Everything But The Girl. Liedjes met een luchtig en licht swingend karakter. Daar valt maar weinig op af te dingen. Als Maaike iets meer dynamiek in haar vocalen legt, en ze haar songs meer uptempo maakt, dan hebben we er in Nederland een volstrekt unieke zangeres bij. Zoniet, dan blijft het werk van Mycah mooi maar ook lijzig en blijft het uiteindelijk niet hangen in het hoofd en het hart van een publiek.

File: Mycah – The Mycah Principle
File Under: Haarlemse zangeres is tot meer in staat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top