Eric Gales – Middle Of The Road

Mascot/Provogue

Niet midden op de weg gaan zittenErgens lees ik dat dit misschien wel zijn doorbraakplaat zal zijn. Ik weet het niet hoor, maar een titel als Middle Of The Road is wat dat betreft dan niet zo goed gekozen. Blues, want in dat genre beweegt Eric Gales zich, moet alles behalve het veilige midden zijn. Gales kan aardig gitaar spelen, kan redelijk zingen en weet wel hoe je een nummer schrijft. Hij houdt als het ware het midden tussen Freddie King, Stevie Ray Vaughan en Jeff Healey. Er duiken bij mij echter irritaties op: de gitaar mag niet echt los, zijn stem is over de hele linie wat teveel van het zelfde, en de songs zijn muzikaal en tekstueel wat teveel bluescliché. Bovendien vind ik de productie niet mooi: het is allemaal te netjes. Ongetwijfeld zijn het allemaal topmusici, inclusief gastrollen voor bijvoorbeeld Gary Clark Jr. op “Boogie Man”. En als ik dan toch bezig ben, dat gefunk vind ik niet wat. Ik dacht eerst een cover van Prince te horen op “Repetition”. Nee, Eric Gales is niet mijn blues gitaarman. Toch lees ik veel positieve recensies. Mijn bluesogen en -oren zullen wel in de war zijn. Het begon al verkeerd bij de titel.


File: – Middle Of The Road
File Under: Teveel het midden

File Social: [Twitter] [Facebook]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top