Wiebe – Delta

Marista

DriehoekenWiebe is Wiebe Kaspers. ∆elta oftewel Delta is de titel van het album dat hij samen met Daan Slagter (drums) en Florian den Hollander (bassist / Moog) opnam. Wiebe zingt, en speelt piano. Wiebe beheerst dit instrument als afgestuurd conservatoriumstudent tot in de puntjes, en dat laat hij dan horen ook. Hij komt uit Friesland, en dat laat hij tekstueel in zijn liedjes horen. Dit wordt afgewisseld met Engelstalige nummers. Waarom? Geen idee, ik vind meertalige albums vaak niet zo’n goed idee. Er is een gastrol voor Syb van der Ploeg in “Sjoch It Ijocht”, altijd al willen weten waar hij gebleven was, hij is er nog. Niet dat Van der Ploeg veel toevoegt. Eigenlijk zijn het vooral de liedjes van Kaspers die het moeten doen. De liedjes zijn wat bombastisch van aard, een beetje Billy Joël=achtig. Bovenal wordt er naar de emotie gezocht. Nou is bombast niet helemaal mijn persoonlijke kop thee en vind ik zijn stem niet heel bijzonder, maar wat vervelender is dat het geheel toch wel wat teveel van hetzelfde is. Tekstueel kan ik niet alles volgen, hetgeen op zich geen probleem is, maar gezien de mix van de zang wat weggezet in de muziek ligt hier kennelijk de prioriteit niet. De liedjes zouden het moeten doen. Het hoogtepunt is toch wel de vooraf al verschenen single “Help, help, help”. Maar als geheel vind ik het wat saai, en als er dan een wat andere richting gekozen wordt in het zesde nummer “Follow The Baseline” dan veer ik op, maar zak ik weer neer als het nummer al snel weer in tempo inzakt en als er dan weer tempo wordt gezocht dan vind ik dit ronduit een vervelend nummer. Nee, ik kom niet in de sfeer van het album. Aan de muzikanten ligt het op zich niet, maar goede muzikanten maken niet per definitie een goed album.

Delta is nog te zien:
8 april Heech – It Heechhus / 9 april Pingjum – Podium Pingjum /15 april Warns – e Spylder Koop / 27 mei Jorwert – Kerk

File: Wiebe – Delta
File Under: Fries- en Engelstalige albums

File Social: [Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven