John K. Samson – Winter Wheat

ANTI

Ken je het leuke Canadese folkrockbandje The Weakerthans nog? Hun laatste wapenfeit, Reunion Tour, stamt alweer uit 2007. Officieel is de band nooit ontbonden maar zanger John K. Samson liet in 2012 middels zijn eerste solo-album Provincial van zich horen en nu is daar zijn tweede schijf Winter Wheat. Op zijn solodebuut toonde Samson zich een meester in het beschrijven van het leven van alledag in Winnipeg. Dat doet hij op Winter Wheat weer. Maar waar de liedjes op zijn vorige album nog een vleugje van de vrolijkheid van The Weakerthans hadden, verzanden ze op dit album in eenvormigheid. Ik heb het album nu voor de derde keer opstaan maar het pakt me nog steeds niet. Tekstueel is er niets mis en valt er weer genoeg te ontdekken in mooie liedjes over de huidige steeds maar weer voortschrijdende technologie (“Capital”, “Oldest Oak At Brookside”), verslavingen (“17th Street Treatment Centre”) en het waargebeurde verhaal over een Britse geheim agent (“Fellow Traveller”). De folkliedjes missen echter een pakkende melodie en goede compositie. De lijzige stem van Samson helpt ook al niet mee om mijn aandacht vast te houden. Ruim vijftig minuten is dan ook echt veel te lang. Als ik met mijn tekstboekje in mijn hand een cd beluister als een luisterboek, dan had ik toch liever een echte roman gelezen of een betere plaat opgezet.

File: John K. Samson – Winter Wheat
File Under: Een boek was misschien beter geweest
File Facebook: [John K. Samson op Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven