Snowapple – Tracks

ZIP Records / Rough Trade

Drie sneeuwappelsEerlijk is eerlijk door de hoes dacht ik te maken te hebben met een nieuw muzikaal trio uit Engeland of Amerika. De drie dames Snowapple komen echter gewoon uit Nederland. Maakt verder ook niet uit, als ze maar wat te vertellen hebben. Ze kunnen alle drie zingen en dit proberen ze uit te buiten in samenzang. Ik vind dit normaliter wel wat hebben, denk aan het duo Indigo Girls. Maar waar deze girls qua stem toch wat contrasteren is dit bij Snowapple niet het geval. De begeleiding is klein gehouden. Het is een keuze. Muzikaal zijn de invloeden breed, zoals jazz, pop en folk. Het instrumentarium spelen ze grotendeels zelf op piano, mandoline en gitaar. Dit aangevuld door inzet van een drietal andere musici. Je hoort dat er goede musici aan het werk zijn. Prijsnummer is wat mij betreft “Going Coo Coo”. Dit komt met name doordat het hier wat meer uptempo gaat. In het algemeen kabbelt het namelijk veel te veel voort. Ik zie dat ze vooral in kerken spelen. Misschien dat het bij deze setting de samenzang en de muzikale details er wel uitkomen. Ik kan het me prima voorstellen. Zo op een cd is er bijna geen doorkomen aan. En zelfs gevaarlijk tijdens het autorijden.

Ze zijn nog te aanschouwen: vrijdag 26 mei in De Witte Kerk in Hauwert (NH) en zondag 11 juni in de Kerk in Oudendijk (NH)

File: Snowapple – Tracks
File Under: Volgende

File Social: [Facebook]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top