Frankie Chavez – Double Or Nothing

Search Records

Ik durf te wedden dat wanneer ik zeg dat je naar een album van een Portugese band gaat luisteren, je automatisch denkt dat dit dan wel een fado-album moet zijn. En ik zal eerlijk toegeven dat ik bij Portugal ook denk aan weemoedige en melancholische muziek. Ik had beter kunnen weten, al in 2012 besprak ik een album van de Portugese band Sean Riley & The Slowriders, dat een prima rootsrock-album bleek te zijn. Van deze band heb ik daarna helaas nooit meer wat vernomen. Van de Portugese zanger Frankie Chavez had ik ook nog nooit gehoord en ook hij brengt geen fado maar bluesrock in de breedste zin van het woord. Double Or Nothing is zijn derde album en de titel slaat op zijn overtuigde keuze om dubbel en dwars voor de muziek te gaan. Wat een goed besluit was dat. Double Or Nothing is een album geworden dat eigenlijk voor iedere liefhebber van rootsmuziek wat te bieden heeft. “My Religion” gaat over de terroristische aanslag in Parijs in de Bataclan en de veranderende wereld daarna. Het is een meeslepende rocksong die het prma zou doen als alternatieve hit. Dan zou “Whatever Happened To Our Love” een prima tweede single zijn met een riff die niet meer uit je hoofd gaat en een meezingbaar refrein. Gerockt wordt er in de bluesrocker “Save Me” en het garagepunk-achtige “Getaway”. Door het veelvuldig gebruik van het farfisa-orgel krijgen sommige songs een sixties en psychedelisch tintje zoals in “Move On” en het meeslepende “Time For A Change” waarin het het orgel een hoofdrol heeft in een prachtig outtro. “Sliding Donnie” is een psychedelisch instrumentaal nummer waarin de slide-gitaar domineert in de sfeer van Pink Floyd’s “Shine On You Crazy Diamond”. Wat meer rust is er te vinden in de folkrockers “Strong Enough To Pray” en “Double Or Nothing”. Ik heb me geen moment verveeld met dit zeer afwisselende album en heb het al meerdere malen gedraaid. Met de vakantie nog voor de boeg stel ik me zo voor dat de cd het ook prima zou doen onderweg op lange autoritten en ook op de zomerfestivals zou Frankie Chavez een prima toevoeging zijn. Portugal heeft er mijns inziens een artiest met internationale allure bij.

File: Frankie Chavez – Double Or Nothing
File Under: Dubbel en dwars geslaagd
File Facebook: [Frankie Chavez op Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven