Jeff Finlin – The Guru In The Girl

Continental

Jeff Finlin – The Guru In The GirlIn eerdere stukjes heb ik al een pluim uitgedeeld aan gitarist BJ Baartmans, behalve solo-artiest is hij ook begeleider/producer van veel artiesten. Ik blijf echter niet bezig, met hem zit het wel snor. Meestal ligt er een link tussen Baartmans en Limburg, maar in het geval van Jeff Finlin is deze er niet. Finley heeft Ierse roots, maar is zelf geboren in Cleveland, Ohio (Amerika). Hij drumde in het (Amerikaanse) The Thieves – wie kent ze niet – en ging na hun break-up in 1993 solo. Hij nam al diverse albums op en toerde in 2015 en 2016 met als begeleiding – daar is-ie weer – BJ Baartmans. Dat pakte kennelijk zo goed uit dat ze dit album The Guru In The Girl opnamen, waarbij alleen Sjoerd van Bommel nog twee nummers mocht drummen. Het is dus het duo Finlin–Baartmans die de hele plaat vol speelt. Baartmans kan meer dan alleen gitaar spelen, en Finlin ook. Ze weten een echt bandgeluid te creëren. Wel een band die het klein ingetogen houdt. Het past bij de intieme rootsliedjes van Finlin. Zijn stem klinkt wat nasaal en kwetsbaar. De liedjes hebben wel de neiging wat meer van hetzelfde te klinken, vooral als het volume laag gezet wordt. Echt zo’n plaat die je met een koptelefoon op moet luisteren, of als er niemand thuis is – sorry buren. Maar hoe mooi ook, eigenlijk zou een van de liedjes van Finlin opgepakt moeten worden door een bekendere artiest. Zoals Cher Marc Cohns “Walking In Memphis” bekend maakte bij een groot publiek, zo zouden liedjes als “Love Along The Wires”, “Her Love Will Light The Way” of “I Gave You Back Last Night” het verdienen om de wereld over te gaan.

File: Jeff Finlin – The Guru In The Girl
File Under: Breekbaar

File Social: [Twitter]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top