R. Stevie Moore & Jason Falkner – Make It Be

Bar None Records/Lost Conely Music

R. Stevie Moore & Jason Falkner – Make It BeSommige artiesten werken jaren aan een plaat die dan perfect moet klinken, anderen zijn meer van het opnemen van briljante ingevingen en dan alweer met iets nieuws bezig. R. Stevie Moore is van het laatste soort, en bracht als lo-fi artiest al meer dan 400 (!) releases uit. Jason Falkner is niet zo productief en zijn platen klinken ook wat meer geproduceerd. Toch is hij ook van de afdeling briljante ideeën. Moore en Falkner hebben elkaar nu gevonden op een album (Make It Be) dat bol staat van de – hoe kan het ook anders – originele ideeën. Dat ze beide een voorliefde hebben voor The Beatles sijpelt door alles heen. Ook moet ik aan Frank Zappa denken. Achttien tracks staan op de cd die net geen uur duurt, maar bij de aanschaf van de lp moet je het er mee minder doen. Of het erg is weet ik niet, want er komt best veel op je af. Dat maakt dat dit nou zo’n plaat is waar je de tijd voor moet nemen. En eerlijk is eerlijk, vaak zijn dat de beste. Toch is het geen zware plaat. Een nummer als “Another Day, Slips Away” is lekker vrolijk en zou toch best een hit mogen worden. Of neem “I Love Us, We Love Me” waar ik wel aan Kevin Ayers moet denken. Kortom veel sixties/seventies-referenties, maar toch ook wel een plaat van nu. Gekkigheid staat er ook genoeg op, zoals het gesproken –allen op cd – “Prohibited Permissions” of het rockende “Stamps”. Moore heeft overigens alweer nieuw solo-werk uit…


File: R. Stevie Moore & Jason Falkner – Make It Be
File Under: Sterke samenwerking

File Music: [Bandcamp]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven