Big Jesus – Oneiric

Mascot

Big Jesus – OneiricShoegaze kan tegenwoordig alle kanten op en het is een genre dat sinds My Bloody Valentine en Curve met jaloezie gevolgd wordt door heel wat generaties Amerikanen. De combinatie van zwoele bezwerende engelenvocalen en een stevige gitaarsound is een beproefde garantie geworden aan de andere kant van de grote plas om zich te ontworstelen aan de platgetreden paden van de grunge, de punk en de heavy rock. Waarschijnlijk vond het uit Atlanta, Georgia afkomstige Big Jesus dat ook. Shoegaze en indie zijn omarmd als het nieuwe geluid van Amerika. Oneiric is een debuut dat aan alle kanten superverzorgd is. De productie was in handen Matt Hyde die we kennen van zijn werk voor Deftones en Monster Magnet. Er is een gewogen balans tussen heftige gitaarriffs, krachtige drumpartijen en een dromerige lagen van vocalen met een superhoog melodieus karakter. Voor ons is het niets nieuws, voor Amerikanen met een hokjesgeest is Oneiric een eye-opener van jewelste. Zelfs bands als Best Coast zouden met gemak een enorme shoegaze-revival kunnen opvoeren. Het land heeft het blijkbaar nodig. Waar wij uit schaamte nog naar onze schoenen staarden in tijdens van crises, daar mag Amerika zich nu aan te goed doen.  


File: Big Jesus – Oneiric
File Under: Amerikaanse shoegaze als nationale meditatieve zelfreflectie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top