Rhinos Are People Too – Hello From The Guther

Zeal Records

Er was een tijd dat België ons onder leiding van dEUS er qua alternatieve indiebands er van alle kanten van langs gaf. Dat is inmiddels verleden tijd, maar af en toe duikt er weer een interessante zuiderbuur op. In dit geval is dit Rhinos Are People Too – wat een bandnaam trouwens. In 2013 zaten ze in de Nieuwe Lichting van Studio Brussel, maar een volledig album was er pas begin dit jaar. Van oorsprong zochten ze het in de post-rock, maar ze hebben er een interessante dosis elektronica aan toegevoegd. De muziek heeft de boventoon, de zang van Loes Caels is eronder gemixt alsof het een instrument is. Pieter-Jan Decraene, die ook de muziek schreef, mag af en toe ook van zich laten horen, maar dat vind ik weinig toevoegen. Het is toch meer de donkere sfeer die men neer weet te zetten op dit debuut Hello From The Gutter. Je hoort er dEUS doorheen, maar het is geen dEUS. Rhinos Are People heeft genoeg eigens. Ik heb wel de indruk dat ze ook in hun thuisland wat meer aandacht mogen krijgen, want hun wiki is al heel lang niet bijgewerkt en hun agenda is momenteel leeg.


File: Rhinos Are People Too – Hello From The Guther
File Under: België bandjesland

File Social: [Twitter] [Facebook] [Instagram]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven