Evan Dando – Baby I’m Bored (Deluxe)

Fire Records

Ze duiken geregeld op: reissues van albums die twintig, dertig of veertig (of wat voor mooi rond getal qua jaren) bestaan. En dan tien jaar later weer. Vaak zijn de extra’s geinig als je het origineel niet hebt, maar verder riekt het vaak naar geldklopperij. Wat de reden is dat Evan Dando’s Baby I’m Bored opnieuw uitkomt is mij onduidelijk, want het album kent als releasedatum 2003. Mogelijk dat dit een voorbode is van de mogelijke rereleases van de albums van The Lemonheads, waar hij voorman van was. Of dat het de ondersteuning is van de solotoer van Dando, die eerder dit jaar Nederland aan deed. Maar goed Baby I’m Bored, zijn enige solo-album tot op heden. The Lemonheads waren niet meer, en na zeven jaar was er eindelijk weer muziek van Dando. Het ruikt in alles naar de alternatieve muziek van de afgelopen decennia, van Pearl Jam tot Ellioth Smith tot The Byrds, waar hij naast rockster vooral ook de mooie rockster was. Baby I’m Bored is vooral een ingetogen lo-fi-album dat her en der pogingen doet tot rocken. De liedjes zijn sterk. Ze zijn met verschillende producers opgenomen en hierna goed verdeeld over het album. Het levert automatisch de nodige afwisseling op. Het zijn echter vooral nummers die er mogen zijn. Ik had het album destijds gemist, maar ben blij dat deze nu voor mij ligt. Het materiaal op de bonus-cd bevat zogeheten outtakes, covers en b-kantjes en is goed te verteren, maar niet zo goed als het originele album. Wel mooi is de alternatieve versie van de track “Shots Is Fired” met Liv Tyler. Deze Deluxe versie wordt overigens geleverd in een hardcover met boekwerk (helaas niet bij de promo die hier ligt). Of als je het vinyl wilt, dan met boekwerk en vinyl in de kleur geel.


File: Evan Dando – Baby I’m Bored (Deluxe)
File Under: Voorman solo-album

File Social: [Twitter]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top