FLeUR – The Space Between

Bosco

FLeUR – The Space BetweenO jee en let op! FLeUR is een experimenteel muziekproject van drie Italianen uit Turijn. Krijg ik al jeuk? Jazeker, en dan heb ik nog ruim 45 minuten voor de boeg. Ik ben wat gewend als verzamelaar van ouderwetse EBM en industrial, dus ik kan wel wat hebben. Francesco Lurgo van Tacuma Electronic Orchestra richtte FLeUR op samen met Danielle Brusaschetto en Enrico Dutto. Zijn uitgangspunt is om elektronische muziek te laten opgaan in piano- en gitaarspel zoals Philip Glass dat al jaren doet. Of He Said, of Mekanik Kommando. Met de komst van Ludovico Einaudi zie je dat er een herinteresse is ontstaan voor donkere, ijzingwekkende industrial-soundscapes met klassieke componenten aan de ene kant en post-rock-invloeden aan de andere. Kortom, de Italianen zijn wakker en gaan voor de huiveringwekkende drone zonder militant beukwerk dat we kennen van Test Dept. of Laibach. Denk meer aan het uitgeklede werk van Trans AM, C Cat Trance of Clan of Xymox. Een avondje Muziekgebouw aan ‘t IJ zou de ideale plek zijn voor deze Italianen. Of een goede Lars von Trier-film. By the way; met de jeuk valt het wel mee.


File: FLeUR – The Space Between
File Under: Experimentele industrial-drone zonder beukwerk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top