J&L Defer – No Map

Exploding In Sound

J&L Defer - No MapZwitserland is nagenoeg altijd een vreemde eend in de bijt van de popmuziek geweest. Wat de kaas- en klokkenmakers van Europa hemelsbreed bezielt, dat weet eigenlijk niemand. Zo ook Anita Rufer en Gabriele De Mario van Disco Doom die op eigen houtje met J&L Defer hun poppy ‘Krautwerk’-elektronica hersenspinsels over ons uitstorten. Monotoon, repetitief drumwerk uit een kastje, aangevuld met flarden feedback en distortion. De melodie moet komen van Gabriele die de helft van de tijd tenenkrommend vals zingt. Het stel creëert een droomwereld vol zweverige synths en neuzelige vocalen. Soms pakt het goed uit zoals het compacte rondo’tje “Hard Fiction Road”, maar vaker werkt het op de zenuwen. J&L Defer is als een Parquet Courts dat met elektronica op een zolderkamertje zit opgescheept. Een paar goede ideeën komen bovendrijven en zijn instant herkenbaar als prachtige liedjes. De rest zijn gedachten en vingeroefeningen die je als luisteraar helemaal niet wilt terughoren op cd en al helemaal niet op een debuut. Daar helpt het feit dat je er met zijn tweetjes dik twee jaar aan hebt gewerkt, niets aan.


File: J&L Defer – No Map
File Under: Tenenkrommend elektrogeneuzel tussen een paar pareltjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven