Michael Nau – Some Twist

Fulltime Hobby

Voor elke gemoedstoestand of gelegenheid is er wel een lijstje met muziek te vinden op Spotify. Zelf wil ik op een rustige zondagochtend nog wel eens een lijstje voor dat gedeelte van de week aanzetten en omdat ik het leuk vind houd ik zelf een lijstje bij van melancholische liedjes. Some Twist is het tweede solo-album van de uit Maryland afkomstige singer-songwriter Michael Nau die eerder actief was in indiebands Page France en The Cotton Basket Ride. Dit album zou je moeiteloos in zijn geheel in de playlist met relaxte muziek voor de zondagochtend kunnen zetten. De twaalf liedjes zijn loom en hebben een beetje een seventies sfeer. Nau zal geen prijs winnen voor beste zanger maar zijn kalme en soms een beetje zwoele manier van zingen past prima bij de songs. Tegelijkertijd is dat ook meteen het gevaar, want twaalf van die kabbelende liedjes worden al snel wat eenvormig en dan slaat bij mij de verveling toe. Eigenlijk is dat niet helemaal eerlijk want Nau probeert best wel enige variatie in zijn songs aan te brengen. In “Scumways” gaat het tempo wat omhoog, in “The Load” wordt er met jazz geëxperimenteerd (inclusief saxofoonsolo) en het gelaagde “Do Wonder” is melancholisch en heb ik zowaar toegevoegd aan mijn playlist met melancholische liedjes. En nu ik er over nadenk, veel liedjes kunnen ook in menig indielijstje terechtkomen. Af en toe een liedje van Some Twist is prima maar als geheel is de cd mij niet boeiend genoeg.

File: Michael Nau – Some Twist
File Under: Momentopnames
File Facebook: [Michael Nau op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Michael Nau]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven